top of page
Kanunların Gözden Geçirilmesi

MAKALELER

İŞ KAZASI SGK BAŞVURU DİLEKÇESİ 2023

Güncelleme tarihi: 3 Oca 2023




İŞ KAZASI SGK BAŞVURU DİLEKÇESİ 2023


İş Hukukundan kaynaklanan ve sıklıkla karşılaştığımız dava türlerinden birisi de iş kazasından kaynaklanan tespit, maddi ve manevi tazminat davalarıdır. Maalesef ki ülkemizde sigortasız işçi çalıştıran işveren sayısı oldukça fazla olduğundan iş kazasından kaynaklanan uyuşmazlıklar daha fazla önem arz etmektedir.


Zira sigortasız çalıştırıldığı için mağdur olan işçinin iş kazası geçirmesi halinde mağduriyetleri daha da artmakta, SGK tarafından sigortalı işçilere tanınan haklardan yararlanmaları söz konusu olamamaktadır. Bu sebeple işveren tarafından iş kazasının SGK'ya bildirilmemiş olması halinde işçinin kendisinin başvuru yapması gerekmektedir.


Aşağıda iş kazası SGK başvuru dilekçesi 2022 taslağı yer almaktadır. İş bu dilekçe yol göstermek ve dilekçenin içeriğinde yer alması gereken bilgilerden kısaca bahsetmektedir. Ancak belirtmemiz gerekir ki hukukun her alanında olduğu gibi İş hukukundan doğan uyuşmazlıklar da hukuki ve teknik bilgi gerektirmektedir. Bu sebeple hak kaybına uğramamak ve mağduriyetinizin artmaması adına İş hukukunda uzman ve tecrübeli bir İş hukuku avukatından hukuki destek almanız önem arz etmektedir.





"SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

........ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

BAŞVURUDA BULUNAN İŞÇİ:.(BAŞVURU SAHİBİNİN ADI SOYADI-TC KİMLİK NUMARASI -ADRESİ)

VEKİLİ : (VARSA VEKİLİNİN ADI SOYADI- ADRESİ)

İŞVEREN : (İŞVERENİN ÜNVANI, VERGİ KİMLİK NUMARASI ADRESİ)


KONU :.......... tarihinde meydana gelen iş kazası ile ilgili olarak iş kazası tahkikatının başlatılarak iş kazasının tespiti ile maluliyet raporu alınması ve rapor sonucuna göre sürekli iş göremezlik geliri ve maluliyet aylığı bağlanması ilişkin taleplerimizin sunulması hakkındadır.


AÇIKLAMALAR:

1. Dilekçenin ilk kısmında işçinin sigortalı olup olmadığı, çalıştığı işyeri ve yaptı iş hakkında bilgi verilmelidir.


2. Dilekçenin sonraki kısmınsa meydana gelen kazanın nasıl meydana geldiği, neden iş kazası olarak nitelendirilmesi gerektiği ve kazanın meydana gelmesinde kimin neden kusurlu olduğu açıklanmalıdır.

3. İşçinin iş kazası sebebiyle hangi hastanelerde tedavi gördüğü ve tanı hakkında bilgi verilmelidir. kalıca hasar mevcut ise açıklanmalıdır. Tedavi evrakları dilekçenin ekine eklenmelidir.



4. Kazayı gören görgü tanıkları var ise onlar hakkında bilgi verilmeli, görgü tanıklarına ulaşılmasını sağlayacak bilgilere yer verilmelidir.



NETİCE-İ TALEP: Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerle, resen nazara alınacak sebepler muvahecesinde, ....... tarihinde geçirdiğim iş kazası ile ilgili olarak iş kazası tahkikatının başlatılarak iş kazasının tespiti ile maluliyet raporu alınması ve rapor sonucuna göre sürekli iş göremezlik geliri ve maluliyet aylığı bağlanmasını saygıyla arz ve talep ederim. .........2021


TALEPTE BULUNAN

AD-SOYAD-İMZA



EK-1: Tedavi Evrakları"




Yalçıner & Erol Hukuk ve Danışmalık Bürosu olarak iş hukukunda uzman ve tecrübeli kadromuz ile iş hukuku avukatı olarak müvekkillerimize nitelikli hukuki hizmet sunmaktayız. Gerek dilekçelerin yazım aşaması gerekse duruşmaların takibi hususunda son derece titiz bir şekilde çalışan ekip arkadaşlarımız dosyanın son aşamasına kadar aynı öz veri ile çalışmaktadır. İş Hukukundan kaynaklanan davaları teknik bilgi gerektiren davalar olduğundan olası hak kayıplarının önüne geçmek için mutlaka profesyonel hukuki destek alınması gerektiğini tekrardan belirtmek isteriz.



Sorularınız ve detaylı bilgi için bize telefon, whatsapp, mail ve diğer iletişim kanalları üzerinden ulaşabilirsiniz.


15.998 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page